• Spara ditt och dina närståendes vaccinationspass / covidbevis i appen, så de alltid är nära till hands
  • Ger dig koll på dina vaccinationer från alla våra anslutna mottagningar, visar även dina minderåriga barns historik
  • Enkelt att lägga till de vaccinationer som eventuellt saknas
  • MittVaccin är gratis att ladda ner och använda. För detta krävs mobilt BankID

Viktig information till våra app-användare (oktober 2022)


Funktioner i appen

Se vaccinationer

Under ”Vaccinationer” visas din och dina minderåriga barns vaccinationshistorik. Du ser de vaccinationer som har utförts hos någon av våra hundratals listade vaccinatörer, både privata och offentliga, över hela landet.

Det är gratis att logga in och se din och dina barns vaccinationshistorik. För att se historiken krävs inloggning med mobilt BankID.

För att se din och dina barns vaccinationer krävs inloggning med mobilt BankID. Av säkerhetsskäl lagrar MittVaccin app ingen historik i appen vilket gör att du måste logga in med mobilt BankID för att läsa in historiken från de anslutna vaccinatörernas journalsystem. Allt för din personliga trygghet.

Om du saknar historik från till exempel BVC, skolhälsovården eller någon privat vaccinatör, kan det bero på att din vaccinatör inte använder vårt journalsystem och det system de använder inte delar information till MittVaccin. Du kan alltid registrera din vaccination manuellt i appen för en komplett historik för dig och dina barn.

Boka tid för vaccinering

”Boka tid” är funktionen som underlättar och förbereder din vaccination.

Börja med att se vilka alternativ på vaccinatörer som finns i ditt närområde. När du valt en mottagning kan du antingen boka en tid eller välja alternativet drop-in. I båda fallen kan du fylla i en hälsodeklaration på förhand, vilket gör besöket för vaccinering både säkrare och snabbare. En hälsodeklaration innehåller frågor om eventuella allergier, sjukdomar samt eventuellt resmål.

Ett stort antal vaccinationsmottagningar är kopplade till vår app. Om du väljer mottagning via appen kan du se din vaccination automatiskt under ikonen Vaccinationer. Om du väljer en mottagning som inte är ansluten till MittVaccin kan du manuellt registrera din vaccination så den visas i appen.

Se bokningar och få påminnelse

Under ”Bokningar” hittar du dina kommande tider för vaccination.

Här kan du även ankomstregistrera dig och ändra eller avboka din tid. Du kommer automatiskt få en påminnelse från MittVaccin när din bokade tid närmar sig. Påminnelsetjänsten ingår som en del i vårt prenumerationserbjudande.

______________________________

En trygg och säker app

För att se din och dina barns vaccineringar krävs inloggning med mobilt BankID. MittVaccin app lagrar av säkerhetsskäl ingen historik i appen. Därför måste du logga in med mobilt BankID varje gång du vill se historiken, som då läses från de anslutna vaccinatörernas journalsystem. Allt för din personliga trygghet.

MittVaccin stödjer även den offentliga vårdens e-tjänster, som 1177 Journalen och Nationell patientöversikt för vårdgivare, vilket innebär att vi godkänts av Inera och uppfyller omfattande krav på säkerhet och kvalitet. Läs mer om Inera på www.inera.se.

Vi är kopplade till Ineras Personuppgiftstjänst för säker hämtning av personuppgifter från Skatteverkets folkbokföringsregister.

Har du frågor?

Har du frågor som inte blivit besvarade kan du ta del av Frågor & Svar.